Graviditetsbesøg

Få besøg af jeres sundhedsplejerske før fødslen

Besøg før fødslen

Sundhedsplejen i Slagelse Kommune tilbyder graviditetsbesøg til alle førstegangsforældre omkring uge 30. 

Derudover tilbyder sundhedstjenesten også graviditetsbesøg til kommende forældre, som kan have nogle særlige problemstillinger, der kan have betydning for familiedannelsen. Dette graviditetsbesøg ligger omkring 15.-20. graviditetsuge.

Hvorfor få graviditetsbesøg?

Der kan være mange gode grunde til at få et besøg før fødslen. Noget af det vi oplever, at der kan være behov for at tage en snak med sundhedsplejersken om, er:

  • Hvordan fungerer tilbuddet om sundhedspleje? 
  • Hvordan er graviditeten forløbet indtil nu? 
  • Hvor skal fødslen foregå og hvem skal med?        

Men graviditetsbesøget giver også mulighed for at drøfte masser af andre gode og vigtige emner. Graviditeten sætter tanker, følelser og forventninger i gang, f.eks. drømme om den lille baby, at stifte familie, forventninger til sig selv og hinanden som forældre og at kunne give kærlighed og drage omsorg for den lille ny. Sundhedsplejersken har viden og erfaringer om forældres udvikling gennem hele graviditeten og besøget giver mulighed for at drøfte disse tanker, drømme og forventninger samt ens egen barndom og opvækst, som har betydning for den måde man gerne vil være forældre på.

Hvordan får vi et graviditetsbesøg?

I kan selv kontakte Sundhedstjenesten, hvis I ønsker et graviditetsbesøg. Sundhedsplejersken kontakter alle førstegangsforældre, som vi får kendskab til via jordemødre.

Vi vil også altid gerne have kontakt med dig, hvis du er under 21 år og skal være mor. 

Forældre Sammen

Bogen Forældre Sammen (nyt vindue) er en brugsbog til jer, der forbereder jer på at blive fædre og mødre. Den stiller nogle af de mange spørgsmål, som kan være vigtige at tænke over og snakke om på vej til at få barn.

Siden er sidst opdateret 29. september 2021